Pe 19 mai 2023, angajații companiei „DAAC digital” au vizitat Grădina Botanică a Academiei de Științe a Republicii Moldova. Dar nu a fost doar o simplă vizită. A fost o misiune de îmbunătățire și digitalizare a zonei pe care o îngrijim.

Plăcuțe inovatoare: natura întâlnește tehnologia

Unul dintre principalele noastre proiecte a constat în realizarea și instalarea unor plăcuțe speciale lângă diverse plante din grădină. Pe aceste plăcuțe se află un cod QR, iar scanarea acestuia redirecționează utilizatorul către o pagină Wikipedia cu informații despre planta de lângă care se află plăcuța. Au fost instalate în total aproximativ 100 astfel de plăcuțe, fiecare reprezentând o mică ușă digitală către lumea botanicii.

Îngrijirea vegetației: contribuția noastră la conservarea naturii

În timpul vizitei noastre, ne-am ocupat și de îngrijirea plantelor de pe zona pe care o susținem. Angajații noștri au afânat pământul în jurul plantelor tinere și le-au udat abundent. Acesta nu a fost doar un mod de a contribui la conservarea și îmbunătățirea grădinii, ci și o excelentă lucrare de echipă.

Grădina Botanică: inima Chișinăului

Grădina Botanică reprezintă un loc important pentru locuitorii orașului nostru. Este locul în care mamele se plimbă cu copiii, proaspăt căsătoriții își fac ședințe foto, iar absolvenții își fac poze deosebite în fața copacilor veșnic verzi și înfloriți din grădină. Grădina Botanică a fost fondată în octombrie 1950 și ocupă astăzi o suprafață de aproximativ 104 hectare. În colecția sa se găsesc aproximativ 10 mii de specii, forme și soiuri de plante. Este un loc unic pe care ne străduim să-l păstrăm și să-l îmbunătățim.

Mergând înainte în viitor: planurile noastre

Intenționăm să continuăm să avem grijă de terenul nostru din Grădina Botanică și să introducem noi tehnologii. Scopul nostru este de a face din grădină o enciclopedie vie, accesibilă tuturor vizitatorilor. Credem în puterea educației și ne străduim să facem cunoștințele despre natură accesibile tuturor. Suntem mândri să contribuim la dezvoltarea  Grădinei Botanice și așteptăm cu nerăbdare noi proiecte și oportunități de a o îmbunătăți.

Distribuie articolul, alege platforma ta!
Published On: 24 mai 2023 / Categories: Noutăți / Tags: , /
Leave A Comment

Abonează-te și fii mereu la curent cu ultimele noutăți IT

Mereu în pas cu actualitatea!