Platforma Registru

crearea unor sisteme mari de evidență și înregistrare de importanță națională.

Platforma tehnologică Registru încorporează cei 20 de ani de experiență practică a companiei în proiectarea și crearea de sisteme informatice pentru gestionarea resurselor informaționale ale statului. Platforma creează un segment al viitorului bazat pe un set de tehnologii moderne, care permite o digitalizare eficientă a activităților Clientului într-un interval de timp limitat.

De ce folosim platforma tehnologică Registru

Blocurile tehnologice și soluțiile gata pregătite ale platformei permit dezvoltarea de sisteme de înregistrare Guvernamentale, Departamentale și de Afaceri în termeni de timp optimi.

Principiile de construcție a sistemelor de înregistrare

Stocarea centralizată a datelor

Pentru sarcinile de registru, construim depozitul central în conformitate cu principiul bazelor de date de acumulare a registrelor.

Capabilitățile Depozitului de date

Integrează într-o singură bază de date datele detaliate, anterior disparate și dispersate.

Utilizatorii au acces rapid la informații care înainte trebuiau să fie solicitate de la diferite sisteme de operare.

Informațiile pot fi stocate (fără a fi șterse) și refăcute timp de zeci de ani.

Analizând astfel de date (istorice, retrospective), este posibil să se ia decizii de management eficiente.

Principii de construcție a bazelor de date

abordare orientată pe subiect

informația este stocată și pusă la dispoziție în funcție de obiectul de stocare (subiectul) mai degrabă decât organizată în funcție de procese

este construit separat de bazele de date operaționale

nu are actualizări frecvente, asigurând doar stocarea și eliberarea de informații, reducând astfel sarcina asupra sa

date istorice consolidate

fiecare obiect de stocare conține toate atributele necesare atașate la identificatorul obiectului

informații bazate pe timp

datele sunt stocate în „straturi istorice”, fiecare dintre acestea referindu-se la o anumită perioadă de timp

sprijinul pentru principiul caracterului evenimențial

fiecare „strat istoric” este legat de evenimentul care l-a declanșat, ceea ce reflectă: tipul de eveniment, inițiatorul, momentul, sursa de date etc.

integritatea datelor

datele anterioare nu sunt șterse sau modificate, ci doar se adaugă noi straturi de date. Odată ajunse într-un anumit „strat istoric”, datele nu vor mai fi niciodată modificate sau șterse

Platforma Registru permite implementarea cât mai rapidă a tehnologiilor informaționale în orice domeniu de activitate, deschizând noi perspective și oportunități.

Unde este utilizată platforma

Platforma conține un set de module pe care le folosim în mod selectiv în dezvoltarea unor sisteme de informații specifice Registrului.

Utilizăm setul necesar de module în sistemul în curs de dezvoltare în funcție de necesități și, astfel, asamblăm sistemul necesar ca într-un constructor.

Sistemul de securitate al unei platforme tehnologice se bazează pe schema „rol-utilizator”, prin care drepturile în sistem sunt acordate unui rol și apoi unui consumator sau furnizor de date. Acest lucru oferă flexibilitate și simplitate în gestionarea sistemului de securitate.

Eficiența utilizării platformei se realizează prin acumularea în depozit a obiectelor de informații dezvoltate anterior, care sunt reaprovizionate în timpul dezvoltării fiecărui proiect nou. Atunci când se implementează un nou proiect, se utilizează componente gata făcute. Acest lucru rezolvă problema compatibilității informațiilor, deoarece componentele din diferite sisteme lucrează cu aceleași obiecte, și, de asemenea, reduce timpul de implementare.

Platforma Register este strâns integrată cu serviciul de stat MSign. Platforma, împreună cu serviciul, asigură semnarea documentelor sau a datelor cu semnătură digitală electronică (EDS), precum și verificarea autenticității EDS și verificarea integrității datelor.

Platforma are capacitatea de a controla acțiunile efectuate de utilizatori, precum și evenimentele de sistem. În acest scop, platforma implementează mecanismul de jurnalizare a tuturor acțiunilor utilizatorilor, a defecțiunilor și a evenimentelor din sistem. Mecanismul de jurnalizare este asigurat prin utilizarea serviciului de stat mLog sau prin mijloace interne. 

Platforma oferă un mecanism pentru dezvoltatorii de registre pentru a eșantiona date și a genera orice rapoarte statistice și analitice personalizate pe baza acestora. Pentru a accelera munca și a minimiza sarcina asupra Depozitului central, datele sunt eșantionate din vitrine specializate, iar vizualizarea datelor se bazează pe JasperReports. Rapoartele pot fi afișate pe ecran, pe imprimantă sau în formate PDF, RTF, HTML, XLS, CSV și XML

Pentru a efectua orice acțiune în sistemul dezvoltat, utilizatorii trebuie să treacă de procedurile de autentificare și autorizare, adică trebuie să își confirme identitatea și să obțină drepturile de acces la funcții și date care le-au fost atribuite anterior. Autorizarea în sistem se realizează în trei moduri:

 • pe baza unei perechi de nume de utilizator și parolă
 • cu autentificare prin intermediul serviciului de stat mPass și atribuirea drepturilor prin mecanismele interne ale platformei.
 • cu autentificare prin intermediul serviciului de stat mPass și obținerea sau verificarea prezenței competențelor reprezentative (roluri) prin intermediul serviciului mPower.

Serviciul „mPower” este un subsistem de stat conceput pentru a înregistra sau a obține autorizații de reprezentare pe baza unei semnături electronice.

Pentru a genera notificări către utilizatori cu privire la evenimentele care au loc în sistem, se utilizează serviciul de stat mNotify sau mijloace interne. Serviciul mNotify este utilizat pentru a configura canalul de livrare a mesajelor: prin mesaje personale în sistem, SMS, e-mail, Viber, Skype, Telegram. Atunci când se utilizează mijloace interne, platforma lucrează direct cu serverele de e-mail.

Platforma conține un mecanism de multilingvism al interfeței, care permite adăugarea pentru fiecare obiect de interfață a unei descrieri în mai multe limbi pentru a se adapta la particularitățile lingvistice ale regiunii în care va fi operat sistemul dezvoltat.

Platforma tehnologică facilitează comutarea interfeței cu utilizatorul între limbi, memorează alegerile fiecărui utilizator și asigură că datele (fonturi, alfabete, monede, formate de date) sunt stocate și prezentate într-un mod nedistorsionat.

Platforma Registru asigură interacțiunea pe baza propriului mecanism sau utilizând serviciul de stat mConnect. Platforma se integrează cu alte servicii de stat mPass, mSign, mPower, mLog etc.

Platforma Registru include un set de directoare standard care pot fi utilizate de noi atunci când creăm sarcini Register. În cazul interacțiunii sistemelor construite pe această platformă, problema compatibilității informațiilor dispare, deoarece sistemele lucrează cu aceleași date de referință.

Pe măsură ce sunt implementate diferite proiecte, numărul de directoare standard disponibile crește. În plus, platforma include obiecte de bază care vă permit să vă creați cu ușurință propriile directoare pentru nevoile unui anumit sistem.

Proiecte de referință

cu privire la crearea de sisteme informaționale de evidență a registrelor de către grupul de companii DAAC digital

 • E-Procurement. Registrul de stat al achizițiilor publice electronice.

 • SITA. Registrul de stat al animalelor de companie.
 • AARER. Sistem de acces activ la Registrul de stat al imobilelor.

 • Sistemul informațional automatizat de evidență a încălcărilor.

 • Complexul de Registre de Stat ale sistemului educațional: instituții de învățământ, elevi, cadre didactice, materiale didactice.

 • Registrul de Stat al apelor minerale naturale, apei potabile și a băuturilor răcoritoare îmbuteliate.

 • Registrul de Stat al băuturilor alcoolice îmbuteliate.

 • Sistemul informațional automatizat de documentare a populației și producției de pașapoarte ale Republicii Kârgâzstan cu funcții de Registrul de Stat al populației.