Soluții pentru mediu

Fii parte a echipei liderului tehnologic

Programul de mediu al DAAC System Integrator

Compania DAAC System Integrator a fost întotdeauna sensibilă la problemele de mediu și a promovat mereu proiectele sociale „verzi”care vizează protecția mediului.

Crearea unui mediu urban confortabil, extinderea spațiilor verzi și respectul pentru natură se numără printre prioritățile programelor de mediu ale companiei, deoarece parcurile și scuarurile înfloritoare, spațiile verzi bine întreținute și parcelele cu flori contribuie la transformarea oricărui spațiu urban într-un „Oraș-grădină”.

Unul dintre proiectele socio-ecologice ale companiei este un proiect implementat începând cu anul 2021, împreună cu Institutul de profil, pentru amenajarea, plantarea și dezvoltarea Grădinii Botanice Naționale din Chișinău.

Acest complex verde nu a fost ales întâmplător de către companie, ci pentru că este unul dintre cele mai mari și mai vizitate din țară și este o zonă de recreere frumoasă pentru vizitatori.

Mai mult, Grădina Botanică Națională joacă rolul de „plămâni”ai capitalei, purificând aerul și asigurând bunăstarea ecologică a cetățenilor, unde aceștia pot veni să respire aer curat, să se plimbe, să se relaxeze cu copiii într-un mediu confortabil, liniștit și estetic atractiv, să fie mai aproape de natură și să simtă legătura cu ea.

Cu sprijinul financiar al companiei sunt implementate pe etape măsuri de susținere a dezvoltării Grădinii Botanice Naționale, care includ, printre altele, digitalizarea și transformarea inteligentă a parcului din punct de vedere ecologic. De exemplu, ca parte a proiectului de mediu, în 2021 au fost luate măsuri pentru achiziționarea și plantarea de puieți în zona atribuită companiei, cu o planificare și o proiectare atentă a amenajării peisagistice din punct de vedere estetic și al întreținerii copacilor.

De asemenea, în 2022, cu sprijinul financiar al companiei au fost produse și instalate indicatoarele necesare pe toate aleile complexului verde.

Pentru anul 2023 este planificată instalarea unui terminal electronic de informare la intrarea în parc, cu acces online la informații complete despre parc pentru vizitatori. În plus, pe aleile parcului vor fi instalate bănci suplimentare pentru relaxare.