Administrația publică locală

Dezvoltarea digitală a administrației publice locale

DAAC digital susține dezvoltarea organului administrației publice locale prin implementarea tehnologiilor digitale în activitatea acestora care se caracterizează prin implicare tot mai mare prelucarea big data, integrare și comunicații electronice în două direcții principale:instituție digitală și oraș inteligent (Smart City).

Instituție digitală

Aici se rezolvă sarcini inerente unei instituții publice și, în funcție de nivelul activității, se implementează atât proiecte IT de bază (infrastructură IT, sisteme de evidență publică, comunicații electronice etc.), cât și specializate, inclusiv >>

  • registrele de stat ale organelor administrației publice locale folosind platforma Register (creată de DAAC digital)

  • sisteme analitice inteligente pe platformă lider mondial Tableau

  • sisteme multimedia de gestionare online centralizată – camere digitale de gestionare etc.

  • sisteme online de prestare a serviciilor în masă pentru populație folosind platforma Cabinet (creată de DAAC digital)

  • sisteme multimedia pentru desfășurarea ședințelor (consultărilor) cu organele administrației publice, inclusiv suport video, votare etc.

Oraș inteligent (Smart City)

În calitate de consultant IT, DAAC digital ajută administrației publice locale să analizeze starea sistemelor informaționale, structurii organizației, infrastructurii IT și de comunicații, și să elaboreze o strategie de dezvoltare digitală.

În calitate de integrator de sistem, cu sprijinul producătorilor bine-cunoscuți de top, DAAC digital implementează proiecte în subsisteme specifice ale orașului inteligent >>