Platformă IPTV pentru furnizorul de servicii de Internet și operatorul de telecomunicații

În anul 2009, compania DAAC System Integrator a implementat o platformă IPTV pentru cel mai mare furnizor de Internet și operator de telecomunicații din Republica Moldova – Moldtelecom. Ca urmare a implementării proiectului, Moldtelecom a lansat serviciul de televiziune digitală bazat pe tehnologia IP.

Lansarea platformei IPTV a permis Moldtelecom să-și extindă gama de servicii și să satisfacă cerințele clienților, oferind abonaților servicii complete de televiziune la prețuri accesibile. Soluția implementată a făcut posibilă recepționarea, procesarea, înregistrarea și transmiterea conținutului către abonați. Complexul a fost integrat cu sistemul de facturare al operatorului.

În anul 2016, platforma a fost modernizată și gama de servicii a fost completată cu soluția Multiscreen, care permite livrarea și gestionarea conținutului între diferite dispozitive staționare și mobile ale abonatului.

Următoarea etapă a modernizării platformei a fost actualizarea sistemului IPTV până la cea mai modernă versiune Minerva Middleware cu suport pentru televiziune interactivă și conținut orientat către fiecare abonat, precum și cu suport pentru Android TV.