În anul 2009, compania DAAC System Integrator a implementat o platformă IPTV pentru cel mai mare furnizor de Internet și operator de telecomunicații din Republica Moldova – Moldtelecom. Ca urmare a implementării proiectului, Moldtelecom a lansat serviciul de televiziune digitală bazat pe tehnologia IP.

Lansarea platformei IPTV a permis Moldtelecom să-și extindă gama de servicii și să satisfacă cerințele clienților, oferind abonaților servicii complete de televiziune la prețuri accesibile. Soluția implementată a făcut posibilă recepționarea, procesarea, înregistrarea și transmiterea conținutului către abonați. Complexul a fost integrat cu sistemul de facturare al operatorului.

În anul 2016, platforma a fost modernizată și gama de servicii a fost completată cu soluția Multiscreen, care permite livrarea și gestionarea conținutului între diferite dispozitive staționare și mobile ale abonatului.

Următoarea etapă a modernizării platformei a fost actualizarea sistemului IPTV până la cea mai modernă versiune Minerva Middleware cu suport pentru televiziune interactivă și conținut orientat către fiecare abonat, precum și cu suport pentru Android TV.

Published On: 1 ianuarie 2022 / Categories: Proiecte / Tags: /

Abonează-te și fii mereu la curent cu ultimele noutăți IT

Mereu în pas cu actualitatea!